Eğitmenlerimiz
Aysun Koca
Çocuk Hakları ve Çocuk Güvenliği Atölyeleri
Sırasıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü lisans, İstanbul Üniversitesi İktisat Sosyolojisi bölümü yüksek lisans ve Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir Planlama doktora programlarından mezun oldu. Doktorada “Karar alma süreçlerinde çocuk katılımı: İstanbul’da yerel yönetimler için bir yöntem denemesi” üzerine çalıştı.
Sulukule Gönüllüleri Derneği’nin sırasıyla kurucusu, gönüllüsü ve profesyonel çalışanı oldu. Dernekte atölye kolaylaştırıcılığı, kaynak geliştirme, idari süreçler, izleme değerlendirme, proje koordinasyonu konularında çalıştı. 2022 Ağustos ayında Birlikte II Programı’nda sivil toplum örgütlerinin kurumsal gelişimleri konusunda mentor olarak çalışmaya başladı.
2009 yılından bu yana, Sulukule’deki kentsel dönüşümün yarattığı sosyal ve fiziksel tahribatın ardından, çocuk katılımı ve okul terkini önleme konularında çalışmaya; çocuk ve şehir alanında araştırmaya ve yazmaya devam ediyor.
Aytül Özcan
Çocuk Hakları ve Çocuk Güvenliği Atölyeleri
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2015 yılında mezun oldum.
Öğrenciliğimi, İstanbul Üniversitesi’nde, Kamu Hukuku Yüksek Lisans programı ile sürdürüyorum.
2013 yılında, Sulukule Gönüllüleri ile kısa bir dönem faaliyetlere katılma niyetiyle tanıştım. Çocuklarla ve birbirleri ile uyum içindeki bir ekiple çalışmanın keyfi ile kısa bir dönem şimdiden 5 yılı buldu.
Cem Avcı
Çocuklarla Yaratıcı Sanat ve Spor Atölyesi
Eski bir sistem yöneticisi ve editörüm.
2008'de, Sulukule'de yıkım alanında, çocuklarla gönüllü çalışmaya başladım.
2009'da bölgedeki okullarda gönüllü çalışmaya başladım.
Kasım 2015'ten beri SGD'de profesyonel olarak çalışıyorum. Sosyal Çalışmacı ve atölye eğitmeniyim.
Olcayto Art
Çocuklarla Ritim ile Oyun Atölyesi
1972 Yılında Erzincan’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı kentte tamamladım.
Ortaokul sıralarından itibaren müzik ve sahne sanatlarına ilgi duydum. İlk sahne deneyimini onbeş yaşında kendi yazdığım bir oyunla yaşadım. Lise korosunda icracı müzisyen olarak yer aldım. Üniversite yıllarında müzik ve sahne sanatları pratiklerine radyoculuk ve kooperatifçilik de eklendi. Açık Radyo, Yaşam Radyo, Yön Fm gibi radyolarda müzik direktörlüğü ve programcılık yaptım. İskenderiye Yazıları dergisinde kültür-sanat ve araştırma-inceleme yazılarım yayınlandı. Aynı dergide yayın kurulu üyeliği yaptım. Yine İskenderiye Sosyal Araştırmalar Kooperatifi bünyesinde konuklu söyleşiler ve forumlar düzenledim. 1999 yılında Mahir Günşiray ve Claude Leon’un sanat yönetmenliğini yaptığı Tiyatro Oyunevi’ne katıldım. 1994- 2013 yılları arasında Tiyatro Ti, Tiyatro Kare, Çisenti Çocuk Tiyatrosu, Tiyatro Oyunevi, Theater a.d. Ruhr, Theater Rast Rotterdam, İstanbul Şehir Tiyatroları, Theater Rösli ve Tiyatro Yeniden bünyesinde otuzun üzerinde sahne projesinde oyuncu, müzisyen, yazar, dramaturg ve müzisyen&kompozitör olarak yer aldım. İkisi solo, ikisi grup müzik albümü yayınlamanın yanı sıra seksen kadar bestem farklı sanatçılar tarafından yorumlandı. Film, kısa film ve belgesel film müzikleri yazdım. İstanbul Müzik Merkezi, Maestro Müzik Merkezi, Okmeydanı Folklor Eğitim Merkezi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Frankfurt Goethe Üniversitesi, Aachen Üniversitesi,
Göteborg Üniversitesi, İskenderiye Sosyal Araştırmalar Kooperatifi, Yeni İnsan Derneği, Kültür Dostları Derneği ve Sulukule Gönüllüleri Derneği’nde uygulamalı temel müzik, telli ve vurmalı çalgı atölyeleri düzenledim, geleneksel ve çağdaş müzik teorileri ve tartışmalarıyla ilgili sunumlarda yer aldım, müzikli organizasyonlar ve konserler düzenledim. 2019 yılında İstanbul Burgazada’dan, doğduğum kent olan Erzincan’a döndüm ve çalışmalarımı burada sürdürüyorum.
Sine Boran Art
Çocuklarla Fotoğraf Atölyesi
1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nden mezun oldum. Sonraki yıllarda profesyonel fotoğrafçı ve grafik tasarımcı olarak çalıştım. Televizyon ve sinema sektöründe fotoğrafçılık yaptım.
2014’ten beri Sulukule Gönüllüleri Derneği ile birlikte atölye çalışmaları yapıyoruz. Okul terkini önlemek amacıyla geliştirilen ve çocuklarla hiyerarşinin olmadığı bir ilişki kurarak yürütmeye özen gösterdiğimiz bu atölyelerde, birlikte eğlenerek fotoğraflar çekiyoruz. Fotoğrafı bir ifade biçimi olarak kullanırken aynı zamanda birbirimizle iletişim kurmayı öğreniyoruz.